Om oss

Hjem » Om oss<!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Om oss

Dagens selskap, Hernes Oljesenter AS, ble opprettet 1. juli 2001.
Gå til bestillingsside

Hernes Oljesenter

Dagens selskap, Hernes Oljesenter AS, ble opprettet 1. juli 2001. Rune Jakobsen, en av de ansatte i Hernes Oljesenter AS, overtok selskapet sammen med tre andre aktører. Etter avtale med Olaug Hernes fikk de beholde Hernes Oljesenter AS som selskapsnavn, siden dette var et godt innarbeidet navn i distriktet.

Det er i dag fire ansatte, og Rune er daglig leder. Etter hvert har produktspekteret utviklet seg mye. I tillegg til mange varianter av diesel, parafin, olje og smøremidler, forhandler Hernes Oljesenter AS i dag også blant annet tanker fra Vera Tank, utstyr fra Petro Utrustning og AdBlue produkter.

Historie

I 1965 startet Arnt Hernes opp med salg av diesel og smøreolje. Prisen til bøndene varierte mye, og tanken var at en avtale gjennom medlemskap i bondelaget ville spare en del for medlemmene. Det var ikke enkelt å komme inn blant de store og etablerte oljeselskapene, og bondelagets medlemmer var også skeptiske.

Løsningen ble Gulf, en ny, liten aktør i oljemarkedet.

Avtale ble inngått mellom Gulf og Oppland Bondelag, med Arnt Hernes som distributør i Sør-Gudbrandsdal og Odd Byfuglien i Vestoppland. De startet med en tankbil på deling og kjørt en uke i hvert distrikt. Første levering av diesel var høsten 1965, og literprisen var 19 øre. Salget økte jevnt og trutt, og i 1967 kjøpte Arnt egen tankbil. Fra 1. januar 1968 ble det ført kundekort for hånd på alle salg, noe som gjorde kundeoppfølging enklere. Maskinparken utviklet seg stadig, og dermed også kravene til smøremidlene.

Punkter

Norske Gulf

Norske Gulf ble i 1978 kjøpt opp av Norske Shell, og forretningen fikk dermed ny leverandør.

EDB-Faktura

Frem til 1985 ble all fakturering gjort for hånd, men i 1985 ble Hernes Oljesenter AS første oljeselskap med EDB-faktura til kundene.

Nye eiere i 2001

Etter Arnt Hernes’ bortgang i 1990 overtok Olaug Hernes ansvaret for bedriften, frem til nye eiere overtok i 2001.

Bestill produkter

Fyll inn hvilket produkt du vil ha, hvor mye du vil ha av det og når du vil ha det. Også sender du det avgårde til oss. Enkelt. Og greit!

1Velg produkt
2Kontakinfo
3Ferdig
  • DD slash MM slash YYYY